Logotyp för Lidköpings Filmstudio
Med anledning av coronaviruset har styrelsen fattat det tråkiga men i dessa tider enda rimliga beslutet att ställa in resten av vårterminens filmvisningar. I nuläget är planen att de inställda filmerna ska visas till hösten i stället. Vi uppmanar alla medlemmar att spara era medlemskort tills vidare. Tack för er förståelse!
Filmaffisch för “Avskedsfesten” (2014)

Avskedsfesten

LÖRDAG DEN 19 NOVEMBER 2016 KL. 15.00

Drama, komedi, romantik från 2014 från Israel, Tyskland i regi av Tal Granit, Sharon Maymon. Speltid: 1 tim. 33 min. IMDb-ikon

Yehezkel bor tillsammans med sin hustru Levana på ett gemytligt ålderdomshem i Jerusalem. De lever ett fridfullt liv, och när bäste vännen Max drabbas av en obotlig sjukdom, bestämmer Yehezkel sig för att hjälpa honom till en lika fridfull död. Men att infria löftet visar sig vara lättare sagt än gjort, för ingen vill vara den som utför den slutgiltiga proceduren. I stället bygger Yehezkel en maskin som ska göra jobbet. Efter Max bortgång sprids ryktet om den barmhärtiga uppfinningen, och önskemålen strömmar in; alla vill med hjälp av maskinen ta sig till den andra sidan. Men när Yehezkels egen hustru blir en kandidat, ställs paret inför ett svårhanterligt moraliskt dilemma.

Medlemmarnas betyg
12345AntalMedel
1102941221033,71